"Daiļrade koks" šogad strādājis ar 4,5 miljonu latu apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mēbeļu ražotājs un salona "Čiekurs" īpašnieks SIA "Daiļrade koks" šā gada pirmajos sešos mēnešos strādājis ar 4,5 miljonu latu apgrozījumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Jansons.

Apgrozījums kāpis par 15%, salīdzinot ar pirmajiem diviem ceturkšņiem pērn. Kā galvenais rādītāju virzītājspēks saglabājies eksports, kas veidojis 2,77 miljonus latu jeb 61,6% no kopējā apgrozījuma, kas ir par 22% vairāk nekā 2010.gadā.

Neliels - 5,8% - pieaugums novērots arī vietējā tirgū, taču tas noticis tikai uz komplektējošo materiālu pārdošanu, kas kāpusi par 11%. Mēbeļu pārdošanas apjomi turpinājuši samazināties, krītot par 3%. "Vietējais tirgus stagnē," piebilda Jansons.

Jau ziņots, ka uzņēmums pērn strādājis ar 8,5 miljonu latu apgrozījumu, kas par 30% vairāk nekā 2009.gadā. "Daiļrade koks" peļņa bijusi 200 000 latu.

Uzņēmums 2008.gadā strādāja ar 52 000 latu zaudējumiem un 8,6 miljonu latu apgrozījumu. Tas ir par 11,3% mazāk nekā 2007.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 12,1 miljons latu.

"Daiļrades koks" produkcija tiek gatavota Latvijā uzņēmuma ražotnēs Valmierā, Vaiņodē, Pļaviņās, Viļakā un Siguldā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir mēbeļu ražošana no masīva priedes un bērza koka, kā arī no krāsota mēbeļu kartona plātnes un finierētas skaidu plātnes. Izstrādājumi var būt lakoti, beicēti, eļļoti, vaskoti vai krāsoti. Tāpat uzņēmums nodarbojas ar mēbeļu furnitūras un apdares materiālu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. "Daiļrades koks" produkciju var apskatīt un iegādāties veikalos "Čiekurs".

Uzņēmuma daļu īpašnieki ir Andris Jansons ar 70% daļu, kā arī Juris Nagla - 30%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu