"Swedbank" bankomātiem uzstādīs papildu drošības ierīces

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Swedbank" sākusi uzstādīt savos bankomātos papildu drošības ierīces, kas apgrūtina tā saucamo "skimmeru" jeb nelikumīgu karšu datu nolasīšanas elementu uzstādīšanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Jaunā papildu drošības ierīce izskatās kā zaļas krāsas pagarinājums pie karšu ievietošanas vietas bankomātā.

Lai klientiem būtu ērtāk atpazīt "Swedbank" bankomātus, kuri būs aprīkoti ar jauno papildu drošības ierīci, šo bankomātu ekrānos būs izvietots attēls, kā izskatās karšu ievietošanas vieta, kas aprīkota ar papildu ierīci.

Jakubovska gan apgalvo, ka, pateicoties nepārtrauktai bankomātu uzraudzībai un arī klientu vērībai, "skimmerus" banka atklāj operatīvi, tomēr nekad neesot par daudz nodrošināties pret iespējamiem riskiem.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka banka turpina nodrošināt bankomātu tīkla uzraudzību, kā arī nepārtrauktu karšu darījumu pārraudzību.

"Swedbank" aicina tos klientus, kuriem ir jautājumi vai neskaidrības par jaunajām drošības ierīcēm un to autentiskumu uz konkrētajiem bankomātiem, zvanīt pa tālruni 67444444.

Kā ziņots, šā gada marta sākumā "Swedbank", veicot karšu darījumu uzraudzību, konstatējusi vairākus gadījumus, kad notikuši trešo personu mēģinājumi piekļūt maksājuma karšu lietotāju datiem.

Lai garantētu klientu datu un naudas drošību, vairāki desmiti maksājumu karšu tika bloķētas.

Jau ziņots, ka "Swedbank" peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī sasniegusi 24 miljonus latu, informēja Jakubovska.

2010.gada pirmajā ceturksnī Latvijas lielākā komercbanka bija strādājusi ar 48 miljonu latu zaudējumiem.

Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, "Swedbank" ieņēmumi 2011.gada pirmajā ceturksnī palielinājās par 10% - līdz 32 miljoniem latu, savukārt izdevumi samazinājās par 13% - līdz 14 miljoniem latu. Izdevumu/ienākumu koeficients 2011.gada pirmajā ceturksnī bija 45%.

"Swedbank" šā gada pirmajā ceturksnī Latvijas banku sektorā turpina saglabāt līderpozīcijas galvenajos biznesa rādītājos ar 22,8% kredītu tirgus daļu, 14,7% noguldījumu tirgus daļu, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" veidotajā 2009.gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā "Swedbank" ieņem 8.vietu. Eksperti novērtējuši "Swedbank" kā 230,39 miljonus latu vērtu kompāniju. 2008.gadā "Swedbank" šajā topā ieņēma 1.vietu ar 873,88 miljonu latu vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu