Fliks: esmu "airBaltic" stabilitātes garants

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālās aviosabiedrības "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") prezidents Bertolts Fliks sevi uzskata par uzņēmuma "stabilitātes garantu".

Draud izpirkt valstij piederošās "airBaltic" akcijas

Šodien preses konferencē Berlīnē Fliks veltīja asus vārdus Latvijas amatpersonām, kā arī paziņoja, ka ir gatavs izmantot savas pirmpirkuma tiesības un nopirkt valstij piederošās "airBaltic" akcijas.

Tiesa, uz jautājumu, no kurienes viņam būtu līdzekļi valsts akciju iegādei, Fliks atbildēt atteicās.

Valdība gatavojas Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" valsts daļu pārdošanai vai arī plāno piesaistīt citu partneri, komentējot pēdējo dienu notikumus ap "airBaltic", žurnālistiem trešdien sacīja kompānijas prezidents un valdes loceklis Bertolts Fliks.

Fliks uzsvēra, ka pazīst Latviju un tādēļ nespēj noticēt, ka pēdējo dienu notikumi ir viena naiva cilvēka naiva rīcība. Viņš atzina, ka, visticamāk, tās ir plānotas darbības, ko veic valdības pārstāvji, lai jau pirms vēlēšanām varētu pārdot "airBaltic" akcijas. Viņaprāt, visa ažiotāža ir sacelta tādēļ, ka viņam kā otra "airBaltic" īpašnieka pārstāvim šajā gadījumā ir pirmpirkuma tiesības uz valsts daļu.

Slēpjas Vācijā bailēs no KNAB?

Viņš neatbildēja uz jautājumu, kad plāno atgriezties Latvijā, un apgalvoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs viņu nav informējis par izmeklēšanu tā saucamajā oligarhu lietā.

Preses konferencē, kurā piedalījās arī Vācijas žurnālisti, Fliks demonstrēja fotoattēlus, kuros Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki maskās un ar ieročiem veic aizturēšanas operācijas. Komentējot šos attēlus, Fliks minēja, ka vēl pērn šādi aizturēti un mēnešiem cietumā turēti Latvijas uzņēmumu vadītāji.

Viņu noklausoties

Flikam liekoties, ka viņa mobilo tālruni noklausās Latvijas drošības struktūras.

Jau ziņots, ka šodien paredzēta arī "airBaltic" padomes sēde, kurā padomes locekļi uzklausīs uzņēmuma finanšu vadības ziņojumu par finanšu situāciju lidsabiedrībā, vakar preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš sacīja, ka patlaban visas spekulācijas par finanšu situāciju "airBaltic" ir bez pamata."Uzņēmumā notiek audits, un tā rezultāti valdībai tiks ziņoti pēc 4.jūlija. Ir skaidrs, ka līdz 2012.gadam lidsabiedrībā būs nepieciešami ieguldījumi lidmašīnu flotes nomaiņai, tāpēc valdībai pēc auditoru ziņojuma uzklausīšanas būs jāpieņem lēmums, vai valstij kā "airBaltic" lielākajai akcionārei šajā procesā jāiesaistās vai nē," skaidroja Augulis.

Oficiālie rezultāti - pēc audita

Augulis atzina, ka oficiālie "airBaltic" 2010.gada darbības rezultāti būs zināmi tikai pēc audita pabeigšanas, taču provizoriski lidsabiedrība varētu būt strādājusi ar zaudējumiem. "Pērn tika sākta gaisa flotes nomaiņa, un jebkuri ieguldījumi paredz zaudējumus," piebilda Augulis.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) 10.jūnijā "Rietumu radio" apgalvoja, ka "airBaltic" šī gada pirmajos piecos mēnešos strādājusi ar 18 miljonu latu zaudējumiem un ir tuvu maksātnespējai. Tiesa, ministrs nesniedza nekādus komentārus par citiem uzņēmuma finanšu rādītājiem, kas ļautu objektīvāk novērtēt tā finanšu situāciju.

Ministrs pieļauj, ka lielie zaudējumi radīti apzināti, lai no uzņēmuma "izpumpētu naudas līdzekļus".

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu