Mēbeļu ražotājs "Rauko" pārsniedzis pirmskrīzes rādītājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pateicoties eksportam uz Dāniju un Zviedriju, Olaines novada individualizēto mēbeļu ražotājam SIA "Rauko" pērn izdevies pārsniegt pirmskrīzes rādītājus, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Gints Ozols.

Viņš norāda, ka 2008.gadā, gadu pēc uzņēmuma dibināšanas, "Rauko" strādājis ar 600 000 latu apgrozījumu, bet 2010.gadā - jau ar 940 000 latu apgrozījumu.

"Dibinot "Rauko", galvenais mērķis bija darbība vietējā tirgū, jo, kā zināms, 2007.gadā un 2008.gadā Latvija mēbeļu noietam bija vienkārši fantastika. Produktu bija iespējams pārdot bez īpašām raizēm. Ražotājam nevajadzēja aktīvi iet pie klientiem un mēģināt kaut ko pārdot - klienti nāca pie ražotāja, bieži radot neziņu, kā apkalpot visus pasūtījumus," klāsta Ozols.

Pēc viņa teiktā, apgrozījuma rādītājiem pakāpeniski samazinoties, uzņēmuma vadība 2008.gada beigās laicīgi reaģēja, saprotot, ka jādodas ārvalstu tirgu virzienā.

"Pirms tam "Rauko" piedāvāja virtuves iekārtas, iebūvētas mājas mēbeles - standarta risinājumus. Iekārtojām arī kādu bāru, "Trasta komercbankas" biroju un vēl dažus birojus. Taču, aizbraucot uz ārzemēm, klientus neinteresēja vietējā tirgū izdarītais, lai pārliecinātos par "Rauko" piedāvāto pakalpojumu," skaidro uzņēmējs.

Kā stāsta Ozols, "Rauko" nācās izstrādāt stratēģiju, lai saprastu, kā tikt Skandināvijas tirgos.

"Apjautām, ka ar virtuves iekārtām un standarta mēbelēm tirgu neiekarosim, jo tas būtu ļoti sarežģīti un dārgi, - ārzemēs ir nostiprinājušies milzīgi ražotāji ar uzticīgu klientu bāzi. Tāpēc sākām sadarbību ar arhitektiem un interjera dizaineriem, lai sāktu ražot individuālas mēbeles," sacīja Ozols.

SIA "Rauko" dibināta 2007.gadā. Uzņēmums nodarbina vidēji 40 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu