"Swedbank" brīdina par viltus vēstulēm

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien vairāki bankas klienti ir saņēmuši viltus e-pastus it kā bankas vārdā ar lūgumu apstiprināt savu e-pasta adresi, noklikšķinot uz saites, kurā pēc tam tiek lūgts ievadīt internetbankas paroles. Banka aicina to nedarīt un šo e-pastu izdzēst, Financenet informēja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Mēģina iegūt datus

Viņa norāda, ka šis ir klasisks pasaulē izplatīts veids, ko sauc par "phishing", kā mēģina maldināt cilvēkus un uzzināt viņu konfidenciālos datus.

Banka pārbauda šo gadījumu. Banka pateicas klientiem par modrību un vēlreiz atgādina, ka banka nekad nelūgs no klienta rekvizītus, kuri nepieciešami elektronisko pakalpojumu izmantošanai, - ne e-pasta, ne zvana veidā.

Swedbank nodrošina internetbankai augstākā līmeņa aizsardzību un aicina klientus sargāt savus konfidenciālos piekļuves datus.

Vairāk informācijas par datu drošības sargāšanu var atrast www.swedbank.lv. Ja rodas šaubas par kādu darījumu, vēstuli, e-pastu vai zvanu, vienmēr jāsazinās banku.

Viltus e-pasta teksts:

Subject: Confirm email address

You have 3 day(s) left for the account(s) with us expires.

To avoid it and prevent your account from expiring, you must confirm your email address.

CONFIRM ACCOUNT

Please confirm your acceptance of the Terms of Service and your intent

to confirm by clicking to confirm this email address

Thank you,

Swedbank Customer Support

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu