Izveidota pirmā digitālā aptieku karte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai veicinātu zāļu pieejamību pacientiem un vairotu sabiedrības informētību par tuvējās apkārtnes aptiekām un to piedāvājumu, Zāļu valsts aģentūra (ZVA) izveidojusi digitālu aptieku karti.

ZVA pārstāve Sanita Skaidrā informēja, ka aptieku kartē varēs uzzināt par tuvējās apkārtnes aptiekām un to piedāvātajām iespējām, kā arī tā būs kā atbalsts analoga medikamenta meklēšanai un zāļu cenu noskaidrošanai un salīdzināšanai.

Kartē, kas pieejama mājaslapā "www.zva.gov.lv/aptieku-karte", informāciju varēs meklēt pēc aptiekas nosaukuma, adreses vai pilsētas. Tāpat iespējams uzzināt par visām Latvijas diennakts aptiekām.

Izvēloties aptieku, būs pieejama precīza adrese, tālruņu numuri, informācija par to, vai konkrētajā aptiekā tiek izplatīti kompensējamie medikamenti, narkotiskās un psihotropās zāles, vai aptiekā tiek gatavotas zāles pēc pasūtījuma, vai aptieka izplata veterinārās zāles.

Aptieku kartē publiski pieejama visa informācija par Latvijā licencētām aptiekām, tai skaitā par diennakts aptiekām. ZVA izveidotā karte uzskatāma par visprecīzāko aptieku meklēšanas sistēmu, jo tajā informācija tiek aktualizēta tūlīt pēc lēmuma pieņemšanas, uzsver Skaidrā. Viens no ZVA uzdevumiem ir novērtēt farmaceitiskās darbības uzņēmumus un izsniegt tiem licences. ZVA regulāri apkopo un atjaunina licencēto aptieku sarakstu.

Kā ziņots, šogad februārī ZVA uzlaboja zāļu cenu pārbaudes formu un atkārtoti aicināja iedzīvotājus pārbaudīt zāļu cenu. Kopš tā laika šī meklēšanas forma izmantota jau 30 000 reižu, kas nozīmē, ka dienā tā tiek izmantota vidēji 600 līdz 700 reizes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu