"Ryanair" atteiksies no stjuartēm lidmašīnās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" plāno atteikties no stjuartēm lidmašīnās, viņu pienākumus uzticot čakliem un uzņēmīgiem pasažieriem, liecina mūsu rīcībā esošā informācija.

Stjuarta lomas varēs uzņemties pasažieri

Kā pastāstīja kāds kompānijas darbinieks, ietaupītie līdzekļi ļaus piedāvāt vēl zemākas cenas, turklāt tie klienti, kas piekritīs lidojuma laikā parūpēties par citiem ceļotājiem, saņems kuponu bezmaksas lidojumam.

Pasažieriem, kas būs ar mieru uzņemties stjuartu lomu, pirms lidojuma jāreģistrējas "Ryanair" birojā attiecīgajā lidostā, kur viņiem tiks sniegts īss ieskats svarīgākajos drošības pasākumos un veicamajos pienākumos.

Šie ceļotāji lidmašīnā tiks ielaisti pirmie, un viņiem būs jāsagaida pārējie pasažieri, jāpalīdz viņiem iekārtoties un novietot bagāžu tai paredzētajā vietā. Savukārt pēc lidojuma stjuaršu aizvietotājiem būs jāuzkopj lidmašīna.

Katrā lidojumā šāda iespēja tiks piedāvāta ne vairāk kā četriem cilvēkiem.

Pasažieru ciešāka iesaiste popularizēšot darbu avioindustrijā

"Ryanair" vadība uzskata, ka tā ir lieliska iespēja ne tikai ietaupīt, bet arī popularizēt darbu avioindustrijā, ļaujot ikvienam interesentam iejusties lidsabiedrības darbinieka tēlā un, iespējams, gūt pamudinājumu saistīt savu dzīvi ar kādu aviokompāniju.

"Un kāpēc gan tā nevarētu būt "Ryanair"?" retoriski jautā uzņēmuma darbinieks.

Iespējams, arī bagāžas nogādāšanu lidmašīnā uzticēs pasažieriem

"Ryanair" pagājušajā gadā veica plašus pētījumus, kā lētos lidojumus padarīt pasažieriem vēl lētākus. Pētījuma gaitā izstrādāto priekšlikumu vidū ir iespēja pasažieriem pašiem nogādāt savus čemodānus lidmašīnas "vēderā", pretī saņemot iespēju pārvadāt pāris kilogramus papildu bagāžas bez maksas.

Starp interesantākajiem priekšlikumiem minama arī ideja, ka drošības pārbaudes lidostā pirms "Ryanair" reisiem varētu veikt paši pasažieri - pārbaudot viens otru. Jo, kā uzsvēris kāds aviokompānijas pārstāvis, neviens nav vairāk ieinteresēts lidojumu drošībā kā paši pasažieri. Tiesa, šī iecere diez vai īstenosies, jo pastāv ievērojamas bažas par nemitīgo drošības pārbaužu nokaitināto pasažieru potenciālo pārcentību, ja viņiem pašiem tiks dota iespēja pārbaudīt kāda cita cilvēka bagāžu un apģērbu.

* Šī ir 1.aprīļa joku ziņa

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu