"Dores fabrika" sākusi sarunas par māju piegādi Japānai (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ieriķu līmēto frēzbaļķu māju ražotājs SIA "Dores fabrika" sācis sarunas par māju piegādi pagājušajā nedēļas dabas katastrofā cietušajiem Japānas reģioniem, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Kristaps Drone.

Viņš norāda, ka "Dores fabrika" nodibinājusi kontaktus ar 20 Japānas būvniecības kompānijām. Tāpat arī tiekot risinātas sarunas par ārpakalpojumu sniegšanu ar Zviedrijas būvuzņēmējiem, kuriem Japānas kompānijas lūgušas palīdzību.

Patlaban uzņēmums, izpildot pašreizējos pasūtījumus, būtu spējīgs Japānas tirgum novirzīt 20-30 mājas mēnesī.

"Japānā ir jāatjauno 300 000 māju. Viens uzņēmums to nespēs nodrošināt. Pieņemu, Eiropā šogad pat varētu izveidoties māju deficīts, lai spētu nodrošināt Japānas pieprasījumu," pauž Drone.

Pēc viņa teiktā, "Dores fabrika" šonedēļ arī kontaktējusies ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī valdību, paužot gatavību nodrošināt Japānas pasūtījumus.

Kā stāsta Drone, "Dores fabrikas" līmēto frēzbaļķu mājas ir piemērotas arī Japānas seismiskajām zonām. "Līdzīgu konstrukciju Skandināvijas māju ražotājiem Japāna izsenis ir ceturtais nozīmīgākais tirgus," piebilst uzņēmējs.

Jau ziņots, ka "Dores fabrikas" mērķis ir šogad pārdot 100 mājas. Uzņēmums eksportē 90% no saražotajām mājām, un lielākie noieta tirgi tām ir NVS valstis, Vācija, Skandināvijas valstis un Francija.

Pagājušo gadu uzņēmums plānoja noslēgt ar 900 000 eiro (630 000 latu) apgrozījumu un gūt peļņu.

"Dores fabrikas" ražotnes izveidei saņemts Eiropas Savienības struktūrfondu atbalsts iekārtu iegādei 410 960 latu apjomā. Kopējās investīcijas fabrikas izveidei sasniedz septiņus miljonus eiro (4,9 miljonus latu).

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Dores fabrika" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 327 600 lati, pa 25% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Edvīnam Vansovičam, Andrim Sirsniņam, Egonam Garklāvam, Atim Garklāvam. 2008.gadā "Dores fabrika" strādāja ar 79 300 latu apgrozījumu un 110 000 latu zaudējumiem.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu