Uz bankomātiem atklāj karšu datu nolasītāju ierīces (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Swedbank" nobloķējusi vairāku klientu kartes, jo, veicot regulāro bankomātu tīkla uzraudzību, uz atsevišķiem bankomātiem tika konstatētas karšu datu nolasītāju ierīces, apliecināja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Atklātie gadījumi esot novērsti

Kā uzsver Jakubovska, atklātie gadījumi ātri tika novērsti. "Banka nodrošina, ka klienta nauda šādos gadījumos ir aizsargāta, un, ja arī rodas kādi zaudējumi, banka tos klientam atmaksā," apgalvoja bankas preses sekretāre.

Detalizētu informāciju par bankomātu un bloķēto karšu skaitu banka pagaidām nevēlas sniegt, jo turpinās notikušā izmeklēšana.

Jakubovska rekomendēja

iedzīvotājiem pirms bankomāta izmantošanas to apskatīt un pārliecināties, vai uz tā nav kādas aizdomīgas vai neparastas pazīmes.

Jebkādu neparastu novērojumu gadījumā iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar bankas speciālistiem, zvanot par tālruni 67444444.

Karšu darījumus uzrauga

Tie klienti, kuru kartes drošības nolūkos tika bloķētas, var saņemt jaunu karti bez maksas, ko nepieciešamības gadījumā banka izsniegs paātrinātajā režīmā.

Jakubovska stāstīja, ka karšu darījumu uzraudzība notiek nepārtraukti, lai konstatētu un novērstu trešo pušu mēģinājumus piekļūt karšu lietotāju datiem.

Banka aicina tos klientus, kuri ir manījuši kādus neparastus vai nezināmus darījumus savā kontā, sazināties ar banku, kā arī vērsties pie bankas speciālistiem jebkuru citu neskaidru jautājumu gadījumā.

Jau vēstīts, ka banka bloķējusi vairāku klientu kartes. "Swedbank", veicot karšu darījumu uzraudzību, konstatējusi vairākus gadījumus, kad notikuši trešo personu mēģinājumi piekļūt maksājuma karšu lietotāju datiem.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu