"Latvenergo" šogad plāno Ls 40 miljonu peļņu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Latvenergo" šogad plāno strādāt ar 40 miljonu latu peļņu, šodien žurnālistus informēja AS "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss. Savukārt plānotais apgrozījums ir 600 miljoni.

2010.gadā "Latvenergo" plānoja apgrozījumu 552,6 miljonu latu apmērā, kas salīdzinājumā ar 2009.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums bija 500,5 miljoni latu, ir par 10% vairāk. Tika prognozēts arī peļņas pieaugums. 2009.gadā koncerns nopelnīja 20 miljonus latu, bet 2010.gadā "Latvenergo" varētu strādāt ar rekordpeļņu, pārsniedzot 30 miljonu latu robežu, iepriekš vēstīja laikraksts "Dienas Bizness".

Jau ziņots, ka pusei mājsaimniecību aprīlī pieaugs elektroenerģijas tarifi. 30% mājsaimniecību ikmēneša maksa par elektrību pieaugs vidēji par latu, 20% mājsaimniecību pieaugums būs lielāks.

Tarifu pieaugums būs atkarīgs no patēriņa, norādīja "Latvenergo" un EM pārstāvji.

Puse mājsaimniecību neizjutīs tarifu izmaiņas.

Kā skaidro "Latvenergo", par pirmajām 1200 kilovatstundām (kWh) būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kWh. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh.

Jauno tarifu uzskaiti sāks no 1.aprīļa. Kā akcentē "Latvenergo" vadība, elektroenerģijas tarifi Latvijā joprojām būs vieni no zemākajiem Eiropā.

"Latvenergo" sagatavoto tarifu plānu vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu