"Daiļrade koks" plāno 8,5 miljonu latu apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mēbeļu ražotājs un salona "Čiekurs" īpašnieks SIA "Daiļrade koks" šogad plāno 8,5 miljonu latu apgrozījumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Jansons.

Salīdzinot ar pērnajiem rādītājiem, apgrozījums kāpis par 30%, ko Jansons skaidro ar eksporta apjomu kāpināšanu.

"Daiļrade koks" meitasuzņēmuma SIA "Valmieras mēbeles" apgrozījums šogad plānots 2,5 miljonu latu apmērā.

Provizorisko "Daiļrade koks" peļņu Jansons prognozē 200 000 latu.

"Patiešām būtu grūti žēloties. Gandrīz netiekam galā ar pasūtījumiem. Un tas nav tikai pirmssvētku drudzis - arī janvāris jau ir pilns ar pasūtījumiem," stāsta uzņēmējs.

Turklāt, kā uzsver Jansons, aktivizējušies nevis iepriekš lielākie produkcijas uzpircēji, pasta preču katalogi, bet gan vairumtirgotāji un mēbeļu veikali.

Jau ziņots, ka "Daiļrades koks" apgrozījums šā gada pirmajos deviņos mēnešos bijis 6,1 miljons latu.

Kā ziņots, Daiļrade koks" pērn strādāja ar 6,5 miljonu latu apgrozījumu un 19 000 latu peļņu.

Uzņēmums 2008.gadā strādāja ar 52 000 latu zaudējumiem un 8,6 miljonu latu apgrozījumu. Tas ir par 11,3% mazāk nekā 2007.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 12,1 miljons latu.

"Daiļrades koks" produkcija tiek gatavota Latvijā uzņēmuma ražotnēs Valmierā, Vaiņodē, Pļaviņās, Viļakā un Siguldā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir mēbeļu ražošana no masīva priedes un bērza koka, kā arī no krāsota mēbeļu kartona plātnes un finierētas skaidu plātnes. Izstrādājumi var būt lakoti, beicēti, eļļoti, vaskoti vai krāsoti. Tāpat uzņēmums nodarbojas ar mēbeļu furnitūras un apdares materiālu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. "Daiļrades koks" produkciju var apskatīt un iegādāties veikalos "Čiekurs".

Uzņēmuma daļu īpašnieki ir Andris Jansons ar 70% daļu, kā arī Juris Nagla - 30%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu