Ieķīlā Grobiņas vēja parku (57)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar Andra Šķēles (TP) ģimeni saistīti uzņēmumi pagājušajā nedēļā reģistrējuši vairāk nekā 9,1 miljonu latu vērtu komercķīlu, ziņo „Dienas Bizness”. SIA "Rets investīcijas", SIA "Vēja parks 10", SIA "Vēja parks 11" un SIA "Vēja parks 12" bankai "Nordea Bank Finland Plc." devušas piecas ķīlas ar nodrošinājumu 9,13 miljonu latu vērtībā.

„Dienas Bizness” norāda, ka parādnieks šajā darījumā ir SIA „INPO 5”, kurai pieder pagaidām lielākais vēja parks Latvijā Grobiņas novadā. Par parka īpašnieci oficiāli SIA „INPO 5” kļuva 2007. gadā, iegādājoties SIA „Rets investīcijas”. Aizdevuma ņēmēja SIA "INPO 5" ir SIA "Privāto aktīvu pārvalde" meitasuzņēmums. Komercķīlas reģistrācija saistīta ar SIA „Rets investīcijas” finanšu saistību pārstrukturēšanu.

Pati SIA "Privāto aktīvu pārvalde" pieder SIA "Sabiedrība privātiem ieguldījumiem". Tā īpašnieki ir Šķēles meitas Madara Dobrāja, Anete Šķēle-Pētersone, sieva Kristiāna Lībane-Šķēle, kā arī Šķēles līdzgaitnieki Iveta Smilga-Krongorne un Edgars Šķenderis.

Šī ir vismaz otrā reize, kad ieķīlāts Grobiņas vēja parks. 2004. gadā SIA "Rets investīcijas" a/s "Parex Banka" reģistrēja 13 komercķīlas ar nodrošināto prasījuma maksimālo summu 24,6 miljoni latu.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu