No «Amo Plant» izbrauc pirmais Latvijā ražotais autobuss (96)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Piedaloties augstajiem viesiem, no rūpnīcas «Amo Plant» 17.septembrī izbrauca pirmais autobuss, kas salikts uzņēmumā.

Jelgavā visas autobusa sagataves no nerūsējošā tērauda nonāk no Holandes partnera kompānijas «VDL», bet šeit notiek autobusu montāža.

Foto: LETA

Jelgavā montētais 10 metrus garais «Ambassador» markas pasažieru autobuss ir aptuveni par tonnu vieglāks nekā pārējie līdzīgu marku autobusi. Strādājot vienā maiņā, Jelgavā gada laikā varētu saražot 250 šādus autobusus.

Kopuzņēmuma «Amo Plant» izpilddirektors Aleksejs Maslovs cer, ka uz šā pasažieru autobusa bāzes tomēr nākotnē tiks sākta arī skolas autobusu ar 40 sēdvietām ražošana. «Skolas autobusa modelis pie mums neiznāks dārgs, bet varam atrast vēl ekonomiskākus risinājumus. Varam lepoties arī ar Baltijā modernākajām autobusu testēšanas ierīcēm,» tā A.Maslovs.

Jāpiebilst, ka arī Jelgavas ielās kursēs pieci vidējas ietilpības zemās grīdas autobusi, kuri salikti mašīnbūves uzņēmumā «Amo Plant». Autobusus Jelgavas Autobusu parkam (JAP) piegādās AS «Ferrus», kas ir atzīts par uzvarētāju JAP izsludinātajā konkursā.

Atbilstoši līgumam «Ferrus» piegādās nomai piecus zemās grīdas autobusus «Ambassador» par 957 495 latiem. Autobusu servisu nodrošinās «Amo Plant», informē pašvaldība.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu