"airBaltic" no ēdienkartes izņem cūkgaļu (191)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pasažieriem lidojuma laikā turpmāk nebūs pieejami no cūkgaļas gatavoti ēdieni, šonedēļ apstiprināja kompānijas prezidents Bertolts Fliks.

"Mūsu maršrutu tīkls tiešām ļoti strauji attīstās, un "airBaltic" sācis lidot ļoti intensīvi uz musulmaņu valstīm. Lidojam katru dienu arī uz Izraēlu, un, tā kā biznesa klasē kompānija piedāvā vienu ēdienu, tad nolēmām neiekļaut ēdienkartē cūkgaļu, jo domāju, ka bez tās arī var iztikt," skaidroja Fliks.

Visi produkti joprojām nākot tikai no Latvijas

Viņš gan mierināja latviešu zemniekus, ka joprojām visi produkti, kurus izmanto "airBaltic", nāk tikai no Latvijas. Vienlaikus Fliks izteica pārsteigumu, ka lēmums no ēdienkartes izņemt cūkgaļu ir izraisījis tik lielu mediju interesi.

Jau iepriekš Fliks skaidroja, ka jaunās biznesa klases ēdienkartes piedāvājumā ir Latvijas saimniecībās audzētu jēru, vistu, strausu, pīļu un trušu gaļa, kā arī zivis, dažādi dārzeņi un plašs saldēdienu klāsts no biezpiena, rabarberiem un sezonas ogām.

Informācija "Rīgas zooloģiskā dārza" interneta mājaslapā liecina, ka ebrejiem un musulmaņiem cūkgaļa ir stingrs tabu. Tas nav droši zināms, bet iespējams, ka cūkgaļas ēšanas aizliegšanas sākotnējais cēlonis bijis tas, ka gaļa var saturēt slimību izraisītājus.

Komentāri (191)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu