Lidosta tiesai lūdz apķīlāt "airBaltic"naudu (37)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” Rīgas apgabaltiesā iesniegs prasības papildinājumu par parāda 3,4 miljonu latu apmērā piedziņu no nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" un lūdz apķīlāt aviokompānijā ienākošos maksājumus, Financenet informēja lidostas pārstāve Santa Auguste.

Kopš 19.jūlija, kad starptautiskā lidosta „Rīga” vērsās tiesā par parāda piedziņu no "airBaltic" par vairāk nekā 2,5 miljoniem latu, nacionālā lidsabiedrība nav veikusi nevienu maksājumu starptautiskajai lidostai „Rīga”, kādēļ parāds pieaudzis līdz 3,4 miljoniem latu, skaidro Auguste.

"airBaltic parādsaistības par dažāda veida saimnieciskajiem līgumiem pret starptautisko lidostu „Rīga” veidojušās no 2009. gada beigām un šobrīd veido 3,4 miljonus latu.

Lidosta „Rīga” lūdz tiesu arī noteikt prasības nodrošinājuma līdzekli, apķīlājot tos maksājumus, kuri pienākas "airBaltic" no trešajām personām, naudas līdzekļus kredītiestādēs un citās finanšu institūcijās.

"Prasības iesniegšana tiesā ir nepatīkams un ārkārtas solis, lai aizstāvētu uzņēmuma un akcionāra - valsts intereses. Sarunas par parādsaistību dzēšanu ir bijis ļoti sarežģīts process un jebkādas vienošanās no "airBaltic" puses tiek pārkāptas. Starptautiskās lidostas „Rīga” mērķis ir nodrošināt visiem sadarbības partneriem vienādus konkurences apstākļus un nepieļaut ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu, " teikts lidostas paziņojumā.

 

 

 

 

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu