"Rīgas satiksme" uz pusi samazinās direktoru skaitu (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc funkcionālā audita veikšanas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" nolēmusi uz pusi samazināt direktoru skaitu, un no pašreizējiem 13 direktoriem darbu turpinās tikai seši.

Kā šodien preses konferencē žurnālistiem stāstīja "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, rezultātā būs iespējams samazināt 175 pilnas darba slodzes, tostarp 15 augstākā līmeņa vadītāju amatus.

Kopējie ietaupījumi sasniegs 1,2 miljonus latu gadā. "Tas ir liels ieguvums, jo administratīvās izmaksas nepārsniedz 3% no uzņēmuma kopējām izmaksām," sacīja Bemhens.

Reorganizāciju uzņēmumā plānots pabeigt četru mēnešu laikā līdz 1.novembrim.

Funkcionālo auditu veica kompānija SIA "PricewaterhouseCoopers". Audita veikšana pagājušajā gadā izmaksāja 19 000 latu, bet šogad 26 000 latu, tātad kopējās audita izmaksas bijušas 45 000 latu. Bemhens uzsvēra, ka audits noteikti ir atmaksājies, jo rasta iespēja ietaupīt 1,2 miljonus latu.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Baraņņiks (SC) atzina, ka "Rīgas satiksmē" bijusi pārāk smaga struktūra un vajadzējis samazināt izdevumus šīs struktūras uzturēšanai.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu