LVM eksperti atzīst par zaļāko uzņēmumu Latvijā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) ierindojies Latvijas uzņēmumu reputācijas topa pirmajā vietā kā "zaļākais" uzņēmums pēc ekspertu vērtējuma, liecina LVM interneta mājaslapā publicētā informācija.

Reputācijas topa pretendentus izvērtēja ekspertu komanda - 35 eksperti, tostarp uzņēmumu vadītāji, augstskolu lektori un nozares profesionāļi.

Pretendentu noskaidrošanai arī tiek veikta aptauja, kurā tika aptaujāti 400 uzņēmumi un 1000 Latvijas iedzīvotāju. Topa metodoloģija izstrādāta, sadarbojoties sabiedrisko attiecību uzņēmumam "Nords Porter Novelli", AS "Diena", Somijas reputācijas pētniecības uzņēmumam "Pohjoisranta Oy" un Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētajam profesoram Robertam Ķīlim.

Aptauju pētījumu centrs SKDS veica 2010.gada pavasarī. LVM topa kopvērtējumā šogad ieņēmis 38.vietu un, salīdzinot ar 2009.gadu, ir pakāpies par trim vietām augšup.

Kā Latvijas "zaļākais" uzņēmums kopvērtējumā šogad atzīts SIA "Lāči", kas pētījumā saņēmis visaugstākos vērtējumus faktorā "Atbildība pret vidi".

Kā ziņots, "Uzņēmumu reputācijas topā" vislabākā reputācija no Latvijas uzņēmumiem ir mobilo sakaru operatoram SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT), sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam SIA "Lido" un pārtikas ražotājam SIA "Spilva".

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Dienas Mediju" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Muhka, 4.vietā reputācijas topā ierindojies saldumu ražotājs AS "Laima", 5.vietā - degvielas mazumtirgotājs SIA "Latvija Statoil", 6.vietā - telekomunikāciju operators SIA "Lattelecom", 7.vietā - alus ražotājs AS "Aldaris", 8.vietā - mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Rimi Latvia", 9.vietā - AS "Swedbank", 10.vietā - dzērienu ražotājs SIA "Cido Grupa".

LVM valdījumā atrodas 1,37 miljoni hektāru valsts mežu.

LVM pērn strādāja ar 30 miljonu latu peļņu, kas ir par 43% mazāk nekā 2008.gadā, kad uzņēmumam bija 52,27 miljonu latu peļņa.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu