"Madara Cosmetics" sāk ražot bezalkoholiskos dzērienus (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekokosmētikas ražotāji "Madara Cosmetics" radītāji sākuši ražot dabas dzērienu sēriju "Madara Drinks", cerot Latvijas tirgū izveidot jaunu nišu bezalkoholisko dzērienu tirgū, ceturtdien vēsta žurnāls "Ir".

Uzņēmuma līdzīpašnieks un finanšu direktors Uldis Iltners stāsta, ka ideju uzņēmums lolojis jau trīs gadus, kā arī aktīvi meklējis sadarbības partnerus, par ko kļuvusi AS "Latvijas Balzams".

"Madara Drinks" sērijā būs četri dzērienu veidi un tos paredzēts arī eksportēt.

Dzēriens "Ralfs Ķirbis" jeb "Ralph Pumpkin" gatavots ar ķirbja un krustnagliņas ekstraktu, "Betija Roze" jeb "Betty Rose"- ar mežrozītēm un liepziediem, "Ričards Odziņš" jeb "Richard Berry"- ar priežu pumpuriem, mārsila un apelsīnu mizu, savukārt "Anna Mētra" jeb "Anna Mint"- ar piparmētrām un dillēm. Tie ir bezalkoholiski, viegli gāzēti, ar fruktozi saldināti dzērieni, savukārt ekstrakti iegūti no Baltijas augiem - tāpat kā "Madara" kosmētikai.

Uzņēmums dzērienu līnijas radīšanā ieguldīto līdzekļu apjomu neesot precīzi rēķinājis, jo dzērieni ir "sens sapnis" un līdz ar to ilgs darbs, tomēr investīcijas neesot lielas.

"Protams, ka tas nevarēs konkurēt ar divlitrīgo kokakolu, bet tas nav mērķis. Tas ir ļoti veselīgs, atspirdzinošs dzēriens, kas negandē ne veselību, ne figūru, bet ir inteliģents, stilīgs. Savā ziņā statusa simbols," norāda uzņēmuma vadītāja Lote Tisenkopfa-Iltnere, kurai kopā ar vīru pieder 52% uzņēmuma akciju.

Ekokosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" pērn strādājis ar aptuveni miljona latu apgrozījumu, no kura puse ir eksports. Tā īpašniekiem - Lotei un Paulai Tisenkopfām, Zanei Ruginai, Lienei Drāzniecei, Uldim Iltneram un AS "Vēja parks" - pērn pirmo reizi četru darbības gadu laikā izmaksātas dividendes no peļņas - 65 400 lati.

2009.gadā uzņēmums sāka ražot bērnu kosmētikas līniju "Ecobaby".

"Madara Cosmetics" produkciju patlaban izplata 25 valstīs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu