Parex banka pirms termiņa atmaksā 117,6 miljonu latu aizdevumu (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Parex banka noslēgusi līgumu ar Latvijas Banku, kas paredz pirms termiņa aizņemto līdzekļu 117,6 miljonu apmērā atmaksu. Lēmums pieņemts, ņemot vērā pastāvīgi pieaugošo noguldījumu apjomu Parex bankā, stabilitāti latu naudas tirgū, kā arī to, ka bankas likviditātes rādītāji būtiski pārsniedz minimālo nepieciešamo robežu. Līdzekļus aizņēmās no Latvijas Bankas 2008. gada nogalē, un to atmaksa veikta trešdien, 5. maijā.

Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis: „Šogad pirmajā ceturksnī noguldījumu piesaistē rezultāti ir labāki, nekā bija plānots – no klientiem esam saņēmuši arī liela apjoma noguldījumus, tostarp no nerezidentiem, un noguldījumu apjoms šā gada pirmo trīs mēnešu laikā ir palielinājies visos biznesa segmentos. Līdzīgi ir vērojams arī klientu aktivitātes pieaugums – klienti veic aizvien vairāk pārskaitījumu, aktīvāk norēķinās ar maksājumu kartēm un veic citus darījumus, kas rada mums iespēju veikt savu saistību pret vienu no bankas lielākajiem kreditoriem – Latvijas Banku – pilnīgu atmaksu.”

Aizdevuma atmaksa Parex bankai ļaus ievērojami samazināt ikmēneša procentu izmaksas, kā arī efektīvāk pārvaldīt bankas vērtspapīrus. Bankas noguldījumu portfelis no bankas klientiem šā gada pirmajā ceturksnī ir pieaudzis par vairāk nekā 100 miljoniem latu. Visstraujākā izaugsme pirmo trīs mēnešu laikā bijusi vērojama korporatīvajā sektorā, kur noguldījumu apjoms palielinājies par 58%.

Termiņnoguldījumu procentu maksājumos Parex banka atbilstoši noslēgtajiem līgumiem ir Valsts kasei kopš 2008. gada decembra samaksājusi vairāk nekā 51 miljonu latu. Parex banka, pieņemot, ka likviditātes rādītāji turpinās uzlaboties, izvērtēs iespējas drīzumā sākt arī Valsts kases noguldījumu atmaksu.

Šā gada februārī Parex banka veica kārtējo maksājumu sindicēto kredītu aizdevējiem 310 miljonu eiro apmērā, un lielāko daļu šā maksājuma – 165 miljonus eiro - banka nodrošināja no saviem resursiem. Saskaņā ar 2009. gada martā panākto vienošanos ar sindicēto kredītu devējiem banka jau ir atmaksājusi 70% kredīta summas, bet atlikušie 30% būs jāmaksā 2011. gada maijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu