Gavrilovs pārdevis savas "Grindeks" akcijas Krievijas uzņēmumam (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievijas farmaceitiskā kompānija "Farmstandart" kļuvusi par 11,3% AS "Grindeks" balsstiesīgo akciju īpašnieci, liecina paziņojums "NASDA OMX Riga".

Vitālijs Gavrilovs, kurš līdz šim ar 11,3% "Grindeks" akciju bija viens no lielākajiem kompānijas akcionāriem, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja, ka savas akcijas pārdevis "Farmstandart", taču plašākus komentārus par darījumu viņš atsacījās sniegt.

Saskaņā ar biržā publicēto paziņojumu pirms darījuma "Farmstandart" nebija "Grindeks" akcionārs.

Veiktā darījuma summa nav zināma.

Kopējais "Grindeks" vērtspapīru skaits ir 9 585 000, bet publiskajā apgrozībā laistas 6 245 600 akcijas. Tagad "Farmstandart" piederēs 1 082 900 "Grindeks" akciju.

"NASDA OMX Riga" tirdzniecības informācija liecina, ka šodien biržā līdz plkst.13 minimālā vienas "Grindeks" akcijas cena bija 5,35 lati. Ja darījums tiktu veikts biržā, tad minimālā darījuma summa būtu 5,8 miljoni latu, taču prakse liecina, ka ārpusbiržas darījumos akciju cena parasti ir lielāka.

"Swedbank" brokeris Juris Jankovskis biznesa portālam "Nozare.lv" pieļāva, ka veiktajā darījumā akciju cena ir bijusi augstāka nekā biržā, jo par "Grindeks" ir pastāvīga un noturīga investoru interese.

"Tik lielu akciju paketi investors tirgū nevarētu nopirkt, un šādos gadījumos, ja investors ir tas, kurš aktīvi meklē iespējas iegādāties akcijas, tiek piemaksāta prēmija," skaidroja Jankovskis, piebilstot, ka prognozēt veiktā darījuma summu ir ļoti grūti, jo tā atkarīga no abu pušu panāktās vienošanās.

Jankovskis norādīja, ka pēc paziņojuma par akcionāru struktūras izmaiņām šodien biržā nav vērojamas krasas izmaiņas tirdzniecībā ar "Grindeks" akcijām un, visticamāk, arī uz farmācijas kompānijas akciju cenu šis darījums neatstās nozīmīgu ietekmi.

Brokera skatījumā, "Farmstandart" kļūšana par vienu no "Grindeks" lielākajiem akcionāriem ir laba ziņa un vērtējama pozitīvi, jo apliecina investoru interesi par labām Latvijas kompānijām, taču nav sagaidāms, ka, sekojot "Farmstandart" piemēram, arī citi ārvalstu investori tagad pastiprināti izrādīs interesi par Latvijas uzņēmumu akciju iegādi.

Pārējie "Grindeks" akcionāri, kas paziņojuši par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu virs 5%, ir Kirovs Lipmans - 33,29%, Anna Lipmane - 16,69%, "Skandinavska Enskilda Banken" - 9,93% un AS "Swedbank" - 7,24%.

"Grindeks" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda, ka "Farmstandart" ir Krievijas farmācijas flagmanis un kopš 2008.gada ir viens no "Grindeks" nozīmīgākajiem sadarbības partneriem, kas Krievijā virza un pārdod "Grindeks" oriģinālproduktu "Mildronāts".

"Tas, ka vadošais Krievijas farmaceitiskais uzņēmums ir kļuvis par vienu no lielākajiem "Grindeks" akcionāriem, viennozīmīgi nostiprinās mūsu pozīcijas Krievijā un pavērs uzņēmumam jaunas attīstības iespējas," pārliecināts ir Romanovskis.

Jau ziņots, ka 2009.gadā farmācijas uzņēmuma "Grindeks" neto peļņa bijusi 3,7 miljoni latu, kas ir par 58,9% mazāk nekā 2008.gadā. Savukārt koncerna apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2008.gadu, sarucis par 6,8 miljoniem latu jeb 13,7% un sasniedza 53,6 miljonus latu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu