Jaunajā "Maxi Rimi" ieguldīti 3,3 miljoni eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Rimi Latvia" ceturtdien tirdzniecības centrā "Olympia" atvērtajā hipermārketā "Maxi Rimi", kas atrodas Ķīpsalā, investējis 3,3 miljonus eiro (gandrīz divus miljonus latu), žurnālistus informēja "Rimi Latvia" ģenerāldirektors Knuts Kvisviks.

Viņš norādīja, ka šis ir lielākais no visiem hipermārketiem. Tā tirdzniecības platība veido astoņus tūkstošus kvadrātmetru, bet kopējā platība ir 10,5 tūkstoši kvadrātmetru. Jaunā tirdzniecības centra pirmajā stāvā atrodas "Maxi Rimi", kā arī dažādas pakalpojumu un aksesuāru, atpūtas un izklaides tirdzniecības vietas. Savukārt pēc tam kad tirdzniecības centrs būs pabeigts pilnībā, varēs iegādāties ne tikai ikdienas preces, bet arī iepirkties vairākos pasaulē labi pazīstamos modes preču veikalos, kādu Latvijā šobrīd vēl nav. Hipermārketā pircējus apkalpo 28 kases un 330 darbinieki. Preču sortiments veido aptuveni 40 tūkstošus vienību, kas tiek iegūtas no vairāk nekā 500 piegādātājiem. Jaunajā veikalā iespējams iegādāties dažādas pārtikas preces, kā arī higiēnas preces, tehnikas preces, apģērbus, apavus, preces bērniem, grāmatas, kosmētiku, autopreces un sporta preces. "Maxi Rimi" telpās ir izvietota kafejnīca. Pazemes un virszemes autostāvvietā ir vieta 750 automašīnām. Tirdzniecības centra būvniecības otro stāvu ar 70 veikaliem iecerēts pabeigt jau nākamā gada pavasarī. Ēkas investors Nīderlandes un Zviedrijas kopuzņēmums "ICA/Ahold" plāno investēt šajā centrā 33 miljonus eiro (aptuveni 20 miljonus latu). Šeit atradīsies gan veikali, vairākas kafejnīcas un restorāni, gan arī sporta centrs. Savukārt uz ēkas jumta paredzēts izveidot apzaļumotu parku. Līdz 2004.gadam "Rimi Latvia" Latvijā plāno apsaimniekot sešus līdz desmit hipermārketus "Maxi Rimi", kas atradīsies gan Rīgā, gan arī citās lielākajās Latvijas pilsētās. Pašlaik "Rimi Latvia" apsaimnieko 33 veikalus, tajā skaitā trīs "Maxi Rimi" hipermārketus, kur ik mēnesi iepērkas aptuveni trīs miljoni pircēju. Plānots, ka 2004.gadā Latvijā būs 75 "Rimi" un "Maxi Rimi" veikali. Pirmo "Maxi Rimi" atklāja 2001.gada maijā tirdzniecības parkā "Alfa", bet otru - šā gada 7.novembrī tirdzniecības centrā "Mols". "Olympia" īpašnieks un investors ir Nīderlandes un Zviedrijas kopuzņēmums "ICA/Ahold". Projekta realizētājs Latvijā ir "ICA/Ahold" meitas uzņēmums "Hakon Invest Latvia". "Olympia" celtniecības darbus veica līgumsabiedrība SBRE, kurā apvienojušās būvfirmas "Skonto Būve" un "Re&Re". Savukārt centru "Olympia" projektējuši arhitektu biroja "Depo projekts" arhitekti Uldis Zanders un Līga Platais sadarbībā ar Norvēģijas arhitektūras birojiem "Griff Kommunikasjon" un "Aakeroy, Hoe & Bowe".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu