Eiro pārsniedz 1,43 USD; zeltam jauns rekords

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiro kurss pret dolāru trešdien pirmo reizi vairāk nekā gada laikā pārsniedza 1,43 dolāru atzīmi, savukārt zelta cena pasaules tirgū trešdien kārtējo reizi sasniedza jaunu rekordaugstu līmeni.

Rīta tirdzniecības sesijā Londonas biržā eiro kurss uz brīdi sasniedza 1,4314 dolārus, kas ir augstākais līmenis kopš pagājušā gada 19.janvāra.

Eiro kursa kāpumu galvenokārt veicina prognozes, ka

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien varētu pieņemt lēmumu par procentu likmju paaugstināšanu.

Turpinoties tirdzniecībai, eiro kurs samazinājās līdz 1,4289 dolāriem.

ECB jau martā paziņoja, ka, cenšoties ierobežot inflāciju, bāzes procentu likme varētu tikt paaugstināta no 1%, kas ir rekordzems līmenis.

Analītiķi uzskata, ka ECB amatpersonu komentāri un pēdējie ekonomiskie dati liecinot, ka procentu likmes ceturtdien, visdrīzāk, tiks paaugstinātas pat neskatoties uz Japānas krīzi un nemieriem Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Tajā pat laikā

zelta cena pasaules tirgū trešdien sasniedza jaunu rekordu - 1460,4 dolārus (722,9 latus) par unci.

Pieprasījumu pēc zelta galvenokārt veicina bažas par pieaugošo inflāciju un ģeopolitisko situāciju, kā arī dolāra vērtības kritums.

Pēdējo trīs nedēļu laikā zelta cena ir palielinājusies jau vairāk nekā par 5%.

Savukārt sudraba cena trešdien sasniedza augstāko līmeni pēdējā 31 gada laikā - pieaugot līdz 39,54 dolāriem (19,6 latiem) par unci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu